10 godina Pilates tehnike u Hrvatskoj

Prije točno deset godina Asja Petersen otvorila je prvi Pilates studio u Hrvatskoj i regiji te time započela trend vježbanja Pilatesa, koji je danas jedan od najzastupljeniji oblika tjelovježbe.

Pod stručnim nadzorom Asje Petersen u proteklih deset godina mnogobrojni građani započeli su i nastavili vježbati Pilates. Asja je i educirala prve generacije Pilates instruktora u Hrvatskoj. Kao kruna Asjinih višegodišnjih napora i upornog rada na standardizaciji kvalitete rada instruktora u suradnji s kolegama s prvog hrvatskog fitness učilišta, Pilates je uvršten kao redovni predmet na učilištu, a njegova prva profesorica u Hrvatskoj bit će Asja Petersen.

Povodom proslave svojega rada Asja Petersen izjavila je: «Trebalo je sveukupno 26 godina rada, učenja i iskustva da dođem do ove točke u svojoj karijeri. Želim i dalje motivirati ljude da preuzmu odgovornost za svoje zdravlje jer moć je u njihovim rukama. Stoga svakom svojem klijentu pristupam s maksimalnim fokusom na njihove potrebe kako bi ih osposobila za što bolju brigu o svojem tijelu. Kako bih to omogućila što većem broju ljudi posvećena sam educiranju i ulaganju u razvoj kvalitetnih instruktora. Inspirira me i veseli svaki uspjeh mojih vježbača i budućih instruktora te motivira da i nakon 10 godina i dalje podižem kvalitetu vježbanja u Hrvatskoj i regiji.»

Upravo na desetu godišnjicu rada u svijetu Pilates Asja je zaslužila međunarodni certifikat za standarde u Safe Spine Teaching Technique-u, koji je Asji na proslavi uručila Rebecce Leone, osnivačica ove tehnike. Prepoznavši kvalitetu Asjinog rada i dugogodišnjeg iskustva Asji je dodijeljen status edukacijskog centra kako bi se i u ovom dijelu Europe provodili standardizirani programi vježbanja ove tehnike. U 2013. i 2014. godini Asja planira intenzivno raditi na implementaciji Safe Spine Teaching Technique u sve vidove vježbanja.

Share Button

Post navigation